Skip to main content
Kocatepe Mahallesi Ofis Lamartine Lamartin Caddesi, 6 No:6 D:Kat 5, 34437 Beyoğlu, Turkey 2050€ - 2450€
headers/header001.jpg

Consultaţii gratuite

Lăsaţi-ne numărul de telefon şi vă vom suna în cel mai scurt timp

Sunați-ne acum +40 (754) 930 600
Acasă / Implant de păr / Implant de păr FUT

Transplantul de păr FUT: CE ESTE?

Metoda FUT cunoscută sub numele de "Transplantul folicular de unitate" sau denumită în limba franceză "Transplantul de unități foliculare" este una dintre tehnicile de implant de păr, dezvoltată in anii 1980 si a devenit cel mai puțin populară , astazi în urma evoluției tehnologiei în tratamentul căderii părului și a implanturilor de păr.

Această tehnică este, de asemenea, numită și sistem de benzi, deoarece implică o zonă densă de păr pe o bandă de piele din zona donatorului, folosită pentru a extrage grefele din această bandă și a le implanta pe zonele care trebuie tratate.

Se aplică atât la bărbați, cât și la femei și la o anumită vârstă în care apariția unei cicatrici nu este o problemă

PRINCIPIUL IMPLANTULUI DE PĂR FUT:

Există două metode utilizate în transplantul de păr, una este metoda FUE iar cealaltă este tehnica FUT. Procedura este aceeași, dar ceea ce diferențiază aceste două metode este etapa de extragere a foliculilor de păr. În timpul acestei etape, un fragment de piele cu o înălțime de aproximativ 2 cm și o lățime de aproximativ 15 până la 20 cm este tăiat din zona donatoare. Grefele sunt apoi secționate individual pentru a fi îmbinate pe zonele fără păr.
În cele din urmă, incizia la nivelul zonei donatoare este închisă prin sutură, care lasă o cicatrice fină în cazul în care este practicată de chirurgi experimentați.

AVANTAJELE UNUI TRANSPLANT DE PĂR CU METODA FUT:

 • Durata procedurii (între 2 și 3 ore) este mai scurtă decât metoda FUE
 • Nu este nevoie de raderea părului în întregime, doar o parte limitată în zona donatoare
 • Metodă utilizată pentru extragerea bulbilor, în special la pacienții cu chelie avansată și având un tip de păr curbil sau friz.

DEZVANTAJELE UNUI TRANSPLANT DE PĂR CU METODA FUT:

 • Numărul de foliculi colectați este limitat cu un maxim de 2000 de grefe, în timp ce prin metoda FUE acest număr poate varia între 4500 sau 5000 de grefe pe sesiune
 • Formarea unei cicatrici vizibile în partea zonei donatoare ca urmare a unei incizii sub forma unei benzi. Acesta este motivul pentru care procedura și cusăturile trebuie efectuate de un chirurg plastician
 • Durere mai intensă
 • Pot apărea sângerări în timpul procedurii
 • Vindecarea este pe termen mai lung
 • Operație mai costisitoare comparativ cu metoda FUE

Cui îi este indicata această metodă?

 • Persoanele cu o zonă donatoare cu pliuri anatomice sau excesive pot beneficia de această metodă pentru a elimina excesul de piele.

 • Atât la bărbați, cât și la femei (deoarece părul lor lung permite ascunderea cicatricilor), deoarece această metodă nu necesită bărbierit pe întreaga porțiune a capului.
 • Această tehnică este potrivită și pentru persoanele cu părul frizzy sau foarte creț. Deși unitățile foliculare sunt în vortex, este mai sănătos și mai ușor să se folosească la implantare această metodă FUT.

 

CORECTAREA CICATRICEI DUPĂ METODĂ FUT:

Cicatricea cauzată de un transplant de păr cu metoda FUT poate fi corectată și rafinată printr-un proces chirurgical. Fire noi de păr pot fi colectate din zona donatorului și implantate pe zona cicatricilor.